top of page
Image by Sapan Patel

Una Eco-Si-Nostra
centrada en la Vida

Economía del Ben-Estar o Ben-Ser

Com tenir una economia centrada en la Vida?

Etimològicament, Economia bé del grec i significava la "gestió de la Llar". 

Amb el temps això ha canviat molt i el centre o objectiu principal s'ha convertit en el creixement de la part financera en un mercat híper-competitiu, curiosament apropant-se més al terme Eco-No, si observem l'efecte destructiu mediambiental i del benestar comú dels éssers vius a la terra.

L'economia del Ben-Estar (diferent a l'Estat del Benestar) posa la vida al centre. 

Des de la qual impulsem la transició ecosocial cap a un Món millor. Un món en equilibri i amb una cultura de respecte mutu. Això implica contribuir a detenir la degradació del planeta, eradicar la pobresa, combatre la desigualtat social i situar la sostenibilitat de la vida i la pau social com a objectius prioritaris.

Aquesta transició ecosocial requereix la participació del més ampli ventall de sectors de la població i de les iniciatives que aportin la seva visió i la seva capacitat transformadora cap a una Economia del Ben-Estar.

Visió d'aquesta : (Entrada al Blog -Clic-) 


Amb molts aspectes en comú amb la Economía Social i solidària, la del Bé Comú, la Ecofeminista, la economía del Ben-Estar aglutina els aspectes essencials d'aquestes concretant amb el seu nom el "Ben-Estar o Ser" en tota la seva amplitud.

Propòsit de l'economia: proporcionar benestar humà i ecològic.
Prevenció: no acontentar-se amb reparar el mal causat, sinó evitar que aquest es produeixi en primer lloc.
Predistribució: Per a reduir les desigualtats creixents no és suficient amb les polítiques redistributives que corregeixen les diferències d'ingressos mitjançant impostos i subsidis. És necessari que tots tinguin les mateixes oportunitats evitant les desigualtats en origen (les mateixes oportunitats d'educació, de sanitat, cultura, etc…). La predistribució no consisteix a corregir les diferències de renda produïdes pel mercat, sinó a modificar el funcionament del mercat amb la finalitat que generi menys desigualtats.
Poder de la gent: garantir la participació de les persones en les decisions i en l'establiment de l'agenda política. Per exemple, mitjançant les assemblees ciutadanes i altres procediments participatius.

Activitats per Batxillerat i ESO

Introducció a través d'una xerrada-taller amb dinàmiques i jocs de rol per adonar-nos de com el nostre consum i les feines que fem afecten la situació arreu del món. ​ Mirant amb els ulls de la "interdependència". Com tothom, amb la seva consciència i coneixement, pot contribuir a un món sense canvis climàtics ni guerres. Començant aquí i ara.

La importància de la  col·laboració Vs hiper-competició, la natura i la importància dels valors per contribüir i co-existir en un món i sistema viu i en equilibri.

-Espectacles - Tallers d'entre 1 i 2:30h 

Enllaços: 

https://weall.org/hub/iberia

https://weall.org/jornada-nuevas-economias-frente-al-colapso-por-revo-weall-iberia-hub

https://weall.org/necesitamos-evaluar-los-impactos-de-las-politicas-publicas-para-priorizar-las-inversiones-con-mayor-retorno-economico-social-y-ambiental

bottom of page