top of page

  Mindfulness In

Integral

Interdependent   


Integra cor i cap

Gestió emocional    -    Eco-Mindfulness 

INCLUSIÓ

PAU INTERIOR

ACCIÓ COHERENT

photo_2023-06-23_10-45-01.jpg

    Tant per:  
     Alumnes    com per   

     Mestres           
     Mares i Pares

Prevenció i gestió de

BULLYING?

STRESS

ECO-ANSIETAT

1psychology-gd8e720612_640.png

Què és el Mindfulness Integral

i Eco-Mindfulness?

El mindfulness se sol traduir com: "Plena Consciència" o "Atenció Plena". A mi m'agrada traduir-ho com 'fer-nos conscients'.*

Mindfulness ve d'una pràctica mil·lenària i la traducció literal del concepte Smrti  (en Sànscrit)  significa "Retenir a la ment" o memòria, moment a moment i es referit a allò que ens fa conscients i què allibera. Allibera de la causa principal de la nostra tensió i infelicitat, d'una percepció negativa i limitant de nosaltres, els altres i tot. Aportant una mirada  neta, sabia, que observa la relativitat i aporta una felicitat més plena i compartida.  

Observem on i com posem l'atenció. 

 

 Es comença fent-nos conscients en el aquí i l'ara de la nostra respiració, assabentant-nos del que apareix sense judici, siguin sensacions del cos,  sentiments o emocions, millorant la concentració. Obtenint una mirada que veu de manera més constructiva. Sovint utilitzant el joc, les nenes i nens juguen a canviar l'angle de percepció i l'us de l'energia aprenent a crear un espai interior i  un espai de resposta diferent de l'habitual impuls reactiu. 

 

Ens ajuda a la gestió emocional, del estres i millora l'empatia. L'empatia ajuda a la inclusivitat, l'equitat, la tolerància i evitar o resoldre tendències que porten a la sensació de separació i bullying. Inclou la consciència del menjar, d'on ve, del consum conscient, les nostres actituds, accions i els seus efectes, prevenció d'adiccions, consciència i cura del medi ambient (Eco-Mindfulness), la interrelació amb la natura

 Enfocant-nos d'una manera que ens aporta una plenitud perdurable més enllà del que és efímer, i tenint en conta a totes i tots.

3brain-g923f359da_640.jpg
2brain-gcf6e11d11_640.jpg

INtegral per...:

INtegral per que INtegra Cor - Cap (i la resta)

Amb la consciència plena podem incrementar de forma natural  la l'Emocional amb la autobservació, la interpersonal amb l'empatía i la naturalista comprenent la interdependència i la eco-dependència.

COMENÇ CUR
photo_2023-06-23_10-45-01.jpg

INtegral per IN terdependència. (Naturalista) El Mindfulness aplicat amb saviesa ens permet veure un món Inter-relacionat i el nostre paper en aquest. L'efecte de les nostres accions. En l'àmbit educatiu és una eina ideal perquè les i els adolescents i pre-adolescents connectin amb si mateixes i quin paper volen tenir en un món on totes les nostres accions creen el present i futur que tenim i tindrem.

INtegral per què inclou a alumnes, mestres, mares-pares, com a col·lectius als quals oferim l'eina,  ja que a totes i tots ens afecta i afectem el món actual amb el nostre grau coneixement i fer-nos conscients i ser conseqüents es clau al nostre benestar i al de les nostres filles i fills. 
- 1 Introducció al Mindfulness i emocions. 1h - 1:30h

- 1 classe setmanal de 1h o 2 sessions cada setmana durant 4-7 setmanes, o bé

- 1 intensiu d'una setmana, utilitzant el joc i expressió corporal com a part de les dinàmiques.

    Tant per:       Alumnes    com per        Mestres                Mares i Pares

(es pot fer en anglès també)

Història: 

 

Començament de Curs 
Espectacle: 
Veure i viure la Vida com un JOC

Ideal per començar un Nou Curs integrant eines com Mindfulness i gestió emocional  

TOTes Convidades Alumnes, Mestres, Mares, Pares, Monitores...

Intel.ligencies emocional, intrapersonal, i medi ambiental amb Mindfulness

1. Espectacle Introductori

El savi Griolf ens introduirà a unes "Ulleres Especials" què son útils en qualsevol situació, que només funcionen en sentir la respiració, canviant qualsevol situació...

Esquetxos sobre com transformar la vida quotidiana amb una mirada diferent, amb Atención Plena-Mindfulness.

Feines del Cole feines a la llar,

Transformades:

Anglès, biologia, matemàtiques,...rentar plats, parar la taula, ordenar, ...Transformant LA Labor (o acció amb obligació) en "jocs útils" que beneficia a TOTES.

Gestió emocional, relació amb un mateix, les altres, el Món...

ulleres_magiques_llorenç2_edited.jpg

2. Seguiment:  Tallers

- Taller  per a docents   

- Taller per -AFAS   

Tallers per alumnes    

Una idea sobre els continguts dels Tallers: algunes de les activitats que es poden fer, entre d'altres, amb persona amb experiència en la facilitació i la presència: 

bottom of page