top of page
ulleres-magiques.png
ulleres-magiques-tall-fi.png

-Ulleres màgiques-conscients

-Dos Sols que no estan sòls... sinó

acompanyant-se en harmonia

VISIÓ  -  ACCIÓ

CCCgCCC

Camí de Consciència Coherent Compromesa Gradual Comunitari en Confluència Col·laborativa i Cooperativa

 Involucrant-nos en un camí Conscient

La "CCCgCCC" i el Símbol-Logo van sorgir com a inspiració després d'unes observacions i reflexions amb companyes del projecte inicial.                       "Una Altra Mirada"


Logo:   Col·laboració i  "Mirada especial"


Les tres primeres 'C' juntes formen un cercle i les altres 3 C un altre. Una "g"     al mig fa de nas,

tot junt composa un dibuix formant unes "ulleres (màgiques) de mindfulness, que brillen. 

Les ulleres amb què mirem el món i la vida son un concepte clau en aquesta iniciativa i d'altres com la Permacultura. Les ulleres ens ajuden a 'veure amb consciència, o saviesa', amb una mirada interdependent, amb Cura, ...des del Cor i amb coherència i compromís.   Això defineix el primer cercle. El segon és una mirada cap als  altres essers  la part que indica comunitat, confluència i col·laboració tenint en conta als altres.

Hi ha un altre significat del logo: Dos éssers acompanyant-se i caminant junts', com dos 'sols brillant'.

Comprenent que som responsables principalment de les nostres accions, sorgeixen les tres primeres 'C'; Comprenent que 'no estem sols' i l'important de comptar amb els altres, sorgeixen les altres 3 'C'

 

Camí:  Tots estem caminant, cap a llocs. Quins? Les nostres accions son com petjades que deixen empremtes, accions, causes amb conseqüències. I ens porten cap a llocs concrets....  alguns camins porten a llocs macos, i d'altres no tant. Un Món Tòxic Vs Món Viu, en Equilibri.

-quines accions ens porten a les conseqüències de canvi climàtic, pèrdua de biodiversitat, a conflictes bèl·lics i econòmics?

-i quines accions ens porten a un 'Món Viu' . Quines petjades porten a equilibri, i quines petjades a desequilibri?

 Amb una mirada de Mindfulness Integral ens indica la importància de com i en què posem l'atenció. Segons aquesta intenció i atenció, estem fent un camí intern cap al desenvolupament de llavors que poden ser d'ira o d'amor i paciència,de Consciència o inconsciència ... , aquestes emocions afecten les nostres accions. Veiem un vincle doncs entre els mons interior i exterior, quin món volem?

Consciència: Hi ha una cosa confluent a tots es moviment socials.  Un adonar-se, un ser conscient... dels nostres passos. Caminant conscients per la vida millorem la salut individual col.lectiva i del mon on vivim. Les ulleres màgiques simbolitzen aquesta saviesa que surt del nostre cor. Ser i fer-nos conscients. De nosaltres, les nostres necessitats veritables, les nostres emocions, dels ALTRES, i la NATURA i la INTERRELACIÓ e INTERDEPENDÈNCIA.

Coherent i compromesa:  Bla bla bla... (sona molt bé)     Però!   Som coherents en les nostres accions envers el que creiem, sentim i fem?

En un món on cada vegada es veu més la hipocresia (corrupció), principalment queixant-nos apuntant amb el dit cap afora, mentre un igual continua amb taques en les seves accions..,  canviem i optem a MIRAR ENDINS i així ens assegurem que al menys nosaltres contribuïm al nostre canvi i al del món i no tant en portar una bandera ben alta, ('Soc Conscient/ Verd, Eco, ..)  :-)

gradual: Intentar un camí amb coherència total i absoluta pot espantar-nos, frustrar-nos i tirar-nos enrere si el volem fer perfecte des de el inici. I tirar enrere als altres també.  ACCEPTAR les diverses velocitats de consciencia-ment i coherència de cadascú, sense jutjar a fora ni endins és un camí gradual.  :-)​

Comunitari: Comunitat d'éssers vius + el següent pas a la coherència és l'acció compromesa.

Confluència: En essència tots volem el mateix, ser feliços, i tots tenim aspectes i habilitats especials per aportar, siguin més similars o diferenciades. Som 'flors igualment diferents i especials' (*Veure Conte)

Col·laborativa i cooperativa: Tots els éssers Compartim el mateix món. Ignorar-nos comporta conflicte i ens perjudica a nosaltres mateixes (com es diu en anglès, "pixant contra el vent"). Tenir-nos en conta en canvi, comporta ...harmonia, equilibri, més resiliència, i sostenibilitat, bon rotllo, amor, goig, ....   Col·laborant en lloc de tant competir. En tot cas 'gentle-competition' col·laborativa, i cap a la auto-millora.  All win, Co-Win.  Posant en acció la Comunitat conscient en confluència. Aprenen a co-treballar/actuar/crear/gaudir.

CCCgCCC és com una 'manera de fer' el camí basada en la mirada i l'acció. Oberta a ser utilitzada per qualsevol entitat o cooperativa i amb acompanyament nostre, si voleu. 

Com deia Antoine de Saint Exupery:

"Només s'hi veu bé amb el cor. L'essencial és invisible als ulls.
Com diu St Exupery en la seva frase, és a través del cor que podem veure l'essencial. 

Havent-hi desconnexió amb el cor, amb la conseqüent 'alienació' l'exercici de les ulleres-conscients re-conectar  amb aquest Cor i amb l'essència a tot arreu. 

Observant-hi la interdependència sorgeix una estimació als ecosistemes vius, a un Món Viu interrelacionat.

bottom of page