top of page
DSC01212.JPG

 

Teatre Debat a l'aula en anglès, català o castellà

​

What’s going on?/ What if / Què està passant?

Parlem de l'ansietat, el futur, la impotència, la fugida, la transformació  personal i col·laborativa

​

Mr. English apareix amb amnèsia. No es recorda de res i ha aparegut a la classe. Amb ansietat en increment els alumnes els hi surt d’ajudar-lo a calmar. Aquests han de parlar-li en anglès perquè ell no entén el català ni el castellà. Connecta amb la seva respiració i a poc a poc, amb l’ajuda de l’alumnat  va recordant, inclús amb una cançó interactiva que per la melodia, l’ajuda. 

​

Llavors es quan recorda qui és i què feia. Mr. English és Robert, un biòleg i científic anglès que estava fent feina de camp amb una ONG denunciant la talla de boscos, el malbaratament de l’aigua, les emissions, etc. i que va caure d’un arbre i es va fer un cop al cap, llavors ...no recordava res. Ara que va recordant-ho tot, comença a donar dades de l’emergència climàtica i els seus efectes, alguns dels quals ja es veuen (sequera). Menciona les guerres, l’energia nuclear, armes nuclears..  L’ansietat creix i sembla que no té fi, per què no s’està fent el que cal per parar la crisi climàtica, de biodiversitat i les conseqüencies. 

​

Temes de Debat: 

L’ansietat és una emoció bàsica que experimentem tots els éssers humans. És normal i saludable. És la reacció del nostre cos a l’estrès. Sol aparèixer com a resposta normal a un perill o amenaça. Està encaminada a l’adaptació i a la preservació de l’espècie, ens ajuda a enfrontar-nos a situacions estressants i a tenir millor rendiment. Però què passa quan les sensacions d’ansietat són molt intenses, apareixen sovint, o les causes externes sembla que no se'n van? (crisi climàtica).

Que fem cadascú?  Gestionem “continuant amb la vida, com si res”?  Prenem seriosament, però amb una ansietat, frustració, pors en veure la inactivitat institucional? Podem fer alguna cosa pel nostre benestar i el del nostre futur? -Consciència emocional, d’interacció, interdependència, cultura de pau.-

​

Anglès: la 1a part hi ha bastant ús del present i passat simples. Quan comença a parlar de les conseqüències, juga amb el passat, el present i el futur i el condicional. Què passaria si viatgem d’aquí a 15 anys? “What if”, què diríem?  “si tan sols ens haguessim adonat” = “If we had known, then…” utilitzant vàries formes del condicional. 

​

​

​

Articles de referència: https://escolasalut.sjdhospitalbarcelona.org/ca/consells-salut/salut-mental/nens-lansietat-quan-no-nomes-questio-nervis

 

https://escolasalut.sjdhospitalbarcelona.org/ca/consells-salut/societat-ambient/ecoansietat-joves-nens-canvi-climatic

​

Gestió d’ecoansietat: https://www.monviu.org/about-7 

​

Una cançó sobre el tema: https://www.youtube.com/watch?v=37Updz2zvV0 

​

 

​​

bottom of page