top of page

SOM NATURA
Re-connectem amb la Natura que som

tree-g95b1b9897_1280.jpg

transformant emocions com la eco-ansietat... en acció creativa

sunset-g7bf33151c_640.jpg

Obrint els ulls a la Natura de la que formem part amb
Mindfulness i el "Treball que Reconnecta"

Per Docents amb/i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat, Docents, Adults
sessions de 1 h - 2 h
a convenir

«El Treball que Reconnecta» -TQR- és una metodologia innovadora que ens ajuda a re-descobrir i experimentar la interconnexió amb la xarxa de la vida, a gestionar les emocions davant la crisi climàtica i de biodiversitat, i a transformar la eco-ansietat en esperança activa.

Taller vivencial de re-connexió amb la natura, una part teòrica d'introducció al nostre paper dins del planeta i els ecosistemes, la nostra petjada i com podem revertir la situació de degradació mediambiental.

Com a conseqüència de aquest re-descobriment arribem a la conclusió de que hem de fer com a humanitat 'Un Gran Gir'. 

El Gran Gir es manifesta principalment en tres dimensions inter-dependents. Aquestes són:

1.  Creació d'estructures alternatives

2. Un Canvi de Mirada

3.  Activisme o Accions de contenció

 

Encara que ens podem enfocar en les tres dimensions, cadascuna és  necessària i important per a la creació d'una civilització en equilibri eco-sistèmic (sostenible), molta gent  s'enfoca només en 1 o 2 d'elles per sintonía o manca de temps.

Al final el que és important és que col·laborativament ens impliquem en 1, 2 o 3 d'aquestes segons les nostres capacitats i situació personal. Les tres dimensions ens ajuden a organitzar els nostres esforços i ens proporciona un sentit de pertinença i participació en la creació d'un futur millor per a tots, un Món Viu.

(el nostre Article sobre Ecoansietat a la web Teachers4Future Spain)

--> Clic

dandelionSpiral-hires-crop.webp
woman-ga92dff116_1280.jpg
beeches-g3f34fd0ad_1280.jpg

Respirar en un entorn Natural ens reconnecta

ACTIVITAT: 

Idealment al menys alguna, si no totes les sessions les farem en un entorn Natural. Un parc o un bosc proper. 

Els tallers poden tant ser tant d'una sessió introductòria, com de varies sessions, fins a 8. La duració de les sessions d'una hora i mitja, fins a dues hores i mitja, o un matí, un dia o un cap de setmana a  la natura.  Ens podem adaptar  a les necessitats i requeriments del centre. Es poden realitzar al centre educatiu però aconsellem al menys una part realitzar-la dins d'un entorn natural.

Contacteu-nos per més info. 

Fem algunes dinàmiques interactives, i deliberem sobre la cultura actual,  les estils de vida els aspectes dels canvis culturals, de cultura regenerativa i d’, per poder afrontar amb coratge el repte més gran del nostre temps, des d’una perspectiva intercultural i multi-disciplinària. 

Davant de les crisis eco-socials que s'estan vivint, i de les perspectives que ens dóna la ciència, la comunitat educativa pot respondre donant eines als alumnes per gestionar les emocions envers l'emergència climàtica. Per poder apoderar-se i enfortir tant la resiliència emocional com social. Per això aquests tallers vivencials i reflexius, poden obrir un espai d'introspecció i de compartir emocions i les possibles respostes que podem donar a les crisis*.

 

Aquest treball similar al que fem nosaltres, està realitzat pel nostre company Carlos Buj de Mindandnature.site i d'altres. Estem en procés de materialitzar un doc similar en català (Obertes a col·laboracions, podeu contactar amb LLorenç a  monviuverd@gmail.com): 

(COPYLEFT més detalls al doc)

Amb Quí? 

Llorenç Witty

wind.jpg

Actor, tallerista. Professor d'anglès. Després de diversos anys actuant a Gires de Teatre-musical en anglès per la península Ibèrica, Portugal i França, vaig decidir enfocar-me a crear contes i obres audiovisuals de Teatre educatiu amb valors (en anglès, català i castellà). Autor de tallers i espectacles que integren la mirada interna amb l'expressió i acció externes a través de personatges com a Dr. Terra/*Earth. Tallers d'Emergència Climàtica i ESS. Activista ecologista pel Clima. Cursos i formació rebuda: Consum conscient transformador (Opcions), Economia sostenible (REVO), Introducció a la Transició (Red de Transición), Mindfulschools, Escoles despertes I i II, Mindfulness i emocions.

Més de 20 anys d'experiència en meditació i mindfulness.

Curs d’Esperança Activa (Active Hope Foundation Training) amb Chris Johnstone (TQR) -del treball que reconnecta- de Joanna Macy.

Llicenciat en Psicologia, terapeuta Gestalt-*Transpersonal, Professor de Ioga i respiració conscient. Màster en Drets Humans i Ciutadania (pensament ecològic), UB. Postgrau en Conflictology i professor col·laborador de la UOC en el màster de resolució de conflictes. Expert en comunicació assertiva. Coordinador i docent de la "Formació Holística", Universitat de Girona. Practicant i facilitador del Treball que Reconnecta (Ecologia profunda) de Joanna Macy. Cotraductor del seu recent llibre "Esperanza Activa".

Daniel Turón

daniel turon image.jpg
bottom of page