«El Treball que Reconnecta» -TQR- és una metodologia innovadora que ens ajuda a re-descobrir i experimentar la interconnexió amb la xarxa de la vida, a gestionar les emocions davant la crisi climàtica i de biodiversitat, i a transformar la eco-ansietat en esperança activa.

Fem algunes dinàmiques interactives, i debatem sobre els aspectes dels canvis culturals, de cultura regenerativa i d’estils de vida, per poder afrontar amb coratge el repte més gran del nostre temps, des d’una perspectiva intercultural i multi-disciplinària. 

Davant de les crisis eco-socials que s'estan vivint, i de les perspectives que ens dóna la ciència, la comunitat educativa pot respondre donant eines als alumnes per gestionar les emocions envers l'emergència climàtica. Per poder apoderar-se i enfortir tant la resiliència emocional com social. Per això aquests taller vivencials i reflexius, poden obrir un espai d'introspecció i de compartir emocions i les possibles respostes.

Els tallers poden tenir un format de 2 hores, però es poden també adaptar a les necessitats del centre. Des d'una hora, fins a tres sessions de dues hores i mitja amb cinefòrum inclòs.

https://teachersforfuturespain.org/de-la-ecoansiedad-a-la-accion-creativa/

dandelionSpiral-hires-crop.webp

Amb Quí? 

Daniel Turón

Llicenciat en Psicologia, terapeuta Gestalt-*Transpersonal, Professor de Ioga i respiració conscient. Màster en Drets Humans i Ciutadania (pensament ecològic), UB. Postgrau en Conflictology i professor col·laborador de la UOC en el màster de resolució de conflictes. Expert en comunicació assertiva. Coordinador i docent de la "Formació Holística", Universitat de Girona. Practicant i facilitador del Treball que Reconnecta (Ecologia profunda) de Joanna Macy. Cotraductor del seu recent llibre "Esperanza Activa".

daniel turon image.jpg

Llorenç Witty

Actor, tallerista. Professor d'anglès. Després de diversos anys de Gires de Teatre en anglès per la península Ibèrica, Portugal i França, vaig decidir enfocar-me a crear contes i obres audiovisuals de Teatre educatiu amb valors (en anglès, català i castellà). Autor de tallers i espectacles que integren la mirada interna amb l'expressió i acció externes a través de personatges com a Dr. Terra/*Earth. Tallers d'Emergència Climàtica i Economia Social i Solidària. Activista ecologista pel Clima. Cursos i formació rebuda: Consum conscient transformador (Opcions), Economia sostenible (REVO), Introducció a la Transició (Xarxa de Transició), Mindfulschools, Escoles despertes I i II, Mindfulness i emocions. Més de 20 anys d'experiència en meditació i mindfulness.

loren.jpg